Loading

Nederlandse Kostuumvereniging

Theodoor voor de spiegel

Voor de Nederlandse Kostuumvereniging heb ik drie portretten van heel verschillende leden mogen maken. Ze zijn ook te zien op de website van de vereniging.

Theodoor Adriaans is filmmaker, onderzoeker en storyteller. Met reportages die zich concentreren op mode als complexe maar krachtige vorm van communicatie, onderzoekt hen thema’s zoals identiteit en authenticiteit. Gemeenschappen, folklore en textiele handwerken staan centraal in hun kunstpraktijk.

Jacoba de Jonge verzamelt al ruimt vijftig jaar kostuums. De collectie vormt het uitgangspunt voor haar onderzoek, vele lezingen en cursussen en diverse kostuumshows die Jacoba organiseerde. In 2012 schonk zij een groot deel van haar collectie aan het ModeMuseum in Antwerpen.

Evelien Verkerk doet onderzoek naar historisch breiwerk. Zowel in verschillende museale collecties, als via het bestuderen van oude breiboekjes. De patronen die ze tegenkomt hertaalt ze, en ze ontwerpt nieuwe patronen, die gratis op haar blog nederlandsgebreid.org beschikbaar gemaakt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *